TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

09.06.2017 1249

 

TARİHÇEMİZ

 

Kayadere İlkokulu 1975 yılında hizmete girmiştir. 2002 yılında 8 yıllık eğitime geçişle birlikte Kayadere İlköğretim Okulu adını almış fakat derslik yetersizliği sebebiyle 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri Ömerli'ye gönderilmiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında eğitim sisteminin değişmesi sebebiyle 5. Sınıf öğrencileri de Ömerli'ye gönderilmiştir.

Okulumuz 2002 yılında Dünya Bankası desteğiyle kapsamlı bir tadilat geçirmiştir. Bu tadilatla okul binası, okul lojmanı, okul tuvaletleri, okul bahçesi, elektrik ve su tesisatlarıyla beton saha yapılmıştır. Okulumuzda şu anda Metro Gross tarafından yapılan bir derslik yapılmış ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında müdür odası da sınıfa dönüştürülerek ikili eğitimden normal eğitime geçmişti. Şu anda anasınıfı ile birlikte 4 derslik, 2 adet tuvalet ve bir idare odası ve bir adet depo ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulun sahip olduğu öğretmen sayısı 4 tür. Toplam 51 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

Okulumuz bahçesinde 2003 yılında hayır sever işadamı Erdal Malatyalı tarafından açılan ve kendi ismi verilen Erdal Malatyalı çocuk parkı bulunmaktadır.

 

Okulumuz şu an öğretmenleriyle "Ulusların eğitimle kalkınacağını ve var olacağını düşünen"ulu önder başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK'ün adıyla eğitim öğretime devam etmektedir.